به گزارش خبرگزاری فرانسه ایچیرو کانازاوا که رئیس شورای معتبر علوم ژاپن است، گفت من جز احساس سرگردانی شدید از افزایش اخیر در استفاده از هومتوپاتی به عنوان یک روش درمانی در ژاپن چیزی برای بیان کردن ندارم.
کانازاوا که ناظر پزشکی سازمان مراقبت خانگی امپراتوری ژاپن هم هست،گفت: "من دلیلی جز نادیده گرفتن علم برای این روند نمیبینیم."
مباحثه در مورد هومئوپاتی اخیرا پس از آن اوج گرفت که گزارشهایی در مورد یک نوزاد دختر دو ماهه که سال گذشته به علت خونزیزی مغزی درگذشته بود، منتشر شد. به این نوزاد به جای دادن درمان معمول با ویتامین K، داروهای هومئوپاتی داده شده بود.
به گفته سازمان جهانی بهداشت داروهای هومئوپاتی از موادی استفاده میکنند که گیاهان، حیوانات و مواد معدنی به دست آمده است و آماده کردن این داروها شامل رقیقکردن شدید این مواد خام است.
سازمان جهانی بهداشت در گزارشی که در ماه فوریه در این مورد منتشر شد، اعلام کرد: "در برخی موارد این مواد آنقدر رقیق میشود که تقریبا نمیتوان مولکولی از ماده خام اولیه را در دارو یافت."
کانازاوا اظهار کرد که "از آنجایی که این دارو تنها آب خالی است، "اثرات جانبی" به کنار، به طور قطع اثرات درمانی ندارد."
او گفت استدلالهایی که در حمایت از هومئوپاتی ارائه میشوند، "هیچ اساس علمی ندارند و چیزی جز مهملات نیستند و تاکید کرد کارکنان حوزه پزشکی " باید روشهای غیرعلمی مانند هومتوپاتی را کنار بگذارند و برای انتشار علم حقیقی تلاش کنند."
چندین گروه دیگر دانشمندان و پزشکان نیز با انتشار بیانیههایی از موضع کانازاوا حمایت کردهاند.
سخنگوی انجمن پزشکی ژاپن (JMA) گفت این انجمن و انجمن علوم پزشکی ژاپن کاملا با سخنان کانازوا موافقند.
انجمن پزشکی هومئوپاتی ژاپن که بیش از 500 درمانگر هومئوپاتی در آن عضو هستند، با اشاره تحقیقاتی که اثرات مثبت این شیوه نشان دادهاند، در مقام پاسخگوی برآمد.
این انجمن اعلام کرد: "داوری در مورد بیاثر بودن هومئوپاتی به این علت که نمیتوان با نظریات مرسوم آن را توضیح داد، غیرعلمی است، و ما از این موضعگیری شگفتزده هستیم."
اما کانازاوا، با وجودی اینکه استفاده از هومئوپاتی را یک انتخاب شخصی میداند، گفت: "مشکل اصلی این است که بیماران به علت متوسل شدن به هومئوپاتی، فرصت برای دریافتهای درمانهای موثر و ثابتشده را از دست بدهند. چنین گرایشی حیات بیماران را تهدید میکند."